Garance nejlepší ceny!
Zavřít

July 30, 2024

Jak probíhá pobyt v lázních Ensana? Zjistěte, co vše vás čeká

Toužíte po odpočinku a regeneraci? Pak byste měli vyzkoušet jeden z našich pobytů v Ensana Hotels. Najdete zde ideální kombinaci wellness, relaxace, ale i péče o zdraví. Pokud s lázeňskou péčí nemáte žádné zkušenosti, asi si jen těžko představíte, jak takový pobyt probíhá. Pojďte se s námi podívat, na co se připravit.

Co můžete očekávat při návštěvě lázní Ensana?

Lázeňský pobyt v zařízeních Ensana Hotels je komplexní zážitek, který propojuje blahodárné účinky přírodních léčivých zdrojů s nejmodernějšími léčebnými metodami. Kromě toho můžete počítat s individuálním přístupem, léčebný program totiž navrhneme na míru vašim potřebám a zdravotnímu stavu.

Příjezd a první dojmy

Už při příjezdu do lázní Ensana Hotels vás okouzlí klidná atmosféra a vlídný personál. Po uvítání a welcome drinku na recepci stačí předložit doklady totožnosti, díky kterým ověříme vaši rezervaci.

Zároveň vás recepční seznámí s chodem hotelu, jeho zázemím, otevírací dobou restaurací i wellness zón a také harmonogramem stravování. Ihned poté obdržíte klíče nebo elektrickou kartu k jednomu z našich pokojů. Jejich vybavenost se odvíjí od hotelu, ve kterém máte rezervaci. 

Mezi naše nejoblíbenější ubytovací zařízení v Mariánských Lázních patří:

  • Centrální Lázně –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ zde jsou pro vás připraveny jak pokoje pro jednoho, tak pro dva, počítat přitom můžete s luxusním interiérem v klasickém elegantním stylu;
  • Butterfly –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ nabízí 96 plně vybavených pokojů v secesním stylu;
  • Hvězda –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ disponuje hned 237 pokoji, které v sobě snoubí moderní a elegantní styl, na výběr máte mezi jednolůžkovými i dvoulůžkovými pokoji;
  • Pacifik –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ najdete tu 96 pokojů a apartmánů se špičkovým vybavením a jedinečným designem, i zde si můžete objednat jednolůžkový pokoj.

První kroky v lázních se liší podle toho, zda jste u nás na doporučení lékaře, nebo máte zakoupený wellness pobyt.

V prvním případě vás čeká vstupní lékařská prohlídka a konzultace, na jejímž základě lékař navrhne personalizovaný rehabilitační či léčebný program. Pokud máte zájem, můžete o konzultaci s lékařem požádat i v případě wellness pobytu.

Přijíždíte-li jako platící klient, máte během výběru plánu mnohem volnější ruku. Už před příjezdem si můžete vybrat wellness procedury, které u nás budete chtít absolvovat. Jejich seznam však můžete rozšířit i po příjezdu.

Wellness a lázeňské služby

Srdcem lázní Ensana je bohatá nabídka wellness a lázeňských služeb, která uspokojí i ty nejnáročnější klienty. Vychutnejte si chvíle ničím nerušeného odpočinku a nechte se hýčkat procedurami, které harmonizují tělo i mysl. 

Pro uvolnění máme připravené různé typy masáží, včetně:

  • anticelulitidní masáže,
  • aroma masáže,
  • masáže horkými kameny,
  • klasické masáže,
  • masáže břečťanem.

Navíc u nás můžete dopřát luxusní péči i vaší pleti. Máme pro vás připravené masáže obličeje, hloubkové čištění pleti, profesionální ošetření předcházející stárnutí, peeling z mořských řas, ošetření laserem či bio-lifting určený k pozvednutí unavené pleti.

Během procedur sázíme na přírodní aktivní látky a minerály, které získáváme z místních zdrojů. K dispozici jsou i další kosmetické služby, jako je například návštěva kadeřníka a kosmetičky. Nechybí ani manikúra, pedikúra a depilace voskem. 

Neodmyslitelnou součástí wellness jsou blahodárné koupele a zábaly, k nimž opět využíváme minerální vody z místních pramenů.

Pro komplexní péči o tělo i mysl můžete vybírat ze speciálních wellness programů, které jsou šité na míru vašim individuálním potřebám –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ mezi oblíbené patří například relaxační a omlazující pobyt, program pro restart imunity či detoxikační pobyt.

Ležící žena dostávající masáž zad

Zdravotní a rehabilitační programy

Lázně Ensana nejsou jen oázou relaxace, ale také místem, kam za rehabilitací a léčbou míří statisíce klientů. Nabízíme širokou škálu zdravotních a rehabilitačních programů, které jsou zaměřeny na prevenci, léčbu a rekonvalescenci různých onemocnění

Specializujeme se například na:

  • lokomotorický systém,
  • metabolická onemocnění,
  • dýchací cesty,
  • zažívací poruchy,
  • rekonvalescenci po onkologických onemocněních.

Náš tým profesionálů se skládá ze zkušených lékařů, fyzioterapeutů a specialistů, kteří využívají široké spektrum léčebných postupů. Mezi ně patří například fyzikální terapie, která pokrývá celou řadu procedur zaměřených na zlepšení pohyblivosti, posílení svalů a zmírnění bolesti. 

Využívají se zde metody, jako je individuální cvičení, masáže, mobilizace, trakce a další. Programy často doplňujeme také o balneoterapii, která využívá léčivé účinky minerální vody formou koupelí, zábalů, inhalace či pitné kúry. Prostor dáváme také elektroterapii, při které se využívá elektrická energie k léčbě bolesti, stimulaci svalů a zlepšení prokrvení tkání.

Žena natírající se léčivým bahnem ve vaně v přírodě

Gastronomie a stravování

Během lázeňského pobytu v Ensana Hotels se můžete těšit na opravdové kulinářské zážitky. Většina hotelů je vybavena vlastními restauracemi, bary i kavárnami. Naši šéfkuchaři k přípravě jídel využívají pouze čerstvé, kvalitní a lokální suroviny. 

Najdete zde tradiční českou kuchyni, exotické pokrmy i vegetariánské a dietní varianty. Pokud k nám zamíříte s cílem zhubnout nebo chcete zapracovat na svém životním stylu, připravíme pro vás vyvážený a hlavně zdravý stravovací plán.

Aktivity a zážitky

Během pobytu si samozřejmě dopřejete i čas pro sebe, během kterého můžete naplno prozkoumat zázemí našich hotelů nebo se věnovat dostupným aktivitám. V hotelech Ensana najdete kryté i nekryté bazény, vodní svět, vířivky, sauny, ale i fitness centrum.

K dispozici jsou cvičební programy, které zahrnují jógu či kondiční cvičení. Okolí Mariánských Lázní nabízí spoustu prostoru pro procházky a objevování jak zdejší přírody, tak i tohoto malebného města. Těšit se můžete i na doprovodný program v podobě wellness dnů, kulturních představení či workshopů. 

Pobyt v lázních Ensana je zkrátka investicí do vašeho zdraví, krásy i duševní pohody. Je jen na vás, který z našich hotelů si vyberete. Nechte se u nás hýčkat a vraťte se domů plní energie a elánu.

Více novinek

August 5, 2024

Jak uplatnit nárok na opakovaný lázeňský pobyt?

Chtěli byste znovu vyrazit do lázní? Zjistěte s námi, zda máte nárok na opakovaný lázeňský pobyt hrazený pojišťovnou a jak o něj můžete zažádat.
August 5, 2024

Léčivé prameny v Mariánských Lázních – co dokážou nabídnout?

Objevte tajemství léčivých pramenů v srdci Mariánských Lázní. Vybírat můžete z desítek minerálních pramenů, které využívají i naše Ensana Hotels.

Otázky

Obraťte se na nás s jakýmikoli dotazy ohledně našich hotelů Ensana nebo služeb. Otázky a odpovědi týkající se našeho věrnostního programu naleznete zde.
Zeptat se

Rezervace

Naše nejlepší nabídky si můžete rezervovat zde. Pokud se chcete připojit k našemu věrnostnímu programu a získat další slevy, výhody nebo chcete jen dostávat aktuální informace o všech novinkách, klikněte zde.
Rezervovat nyní

Poptávky

Zašlete nám svou poptávku, abychom pro vás mohli připravit nejlepší možnou nabídku. Rádi vám poskytneme další informace, které jste na našich webových stránkách nenašli.
Odeslat poptávku