Garance nejlepší ceny!
Zavřít

August 5, 2024

Jak vybrat lázně? Najděte ideální lázeňský pobyt s Ensana Hotels

Chcete vyrazit do lázní, ale nevíte kam? Ano, možností je skutečně spousta a už jen v České republice najdete mnoho lázeňských zařízení s odlišným zázemím i nabídkou služeb. V Ensana Hotels provozujeme celkem sedm hotelů v srdci Mariánských Lázní a mnoho dalších v dalších evropských lázeňských destinacích. Jak na výběr lázní s ohledem na vaše potřeby i rozpočet?

Podle čeho byste měli lázně vybírat?

Výběr lázní představuje první krok na vaší cestě za relaxací a rekonvalescencí. S tolika lákavými nabídkami a destinacemi se však v záplavě informací můžete snadno ztratit. Pojďme se podívat, co vše byste měli během výběru zvážit.

Typ lázeňské terapie

Prvním krokem k výběru ideálního lázeňského pobytu je ujasnit si, jaký typ terapie hledáte. Toužíte po relaxaci a odpočinku nebo chcete zlepšit svou fyzickou kondici? V takovém případě pro vás bude vhodný relaxační či detoxikační wellness pobyt.

Trápí-li vás konkrétní zdravotní problémy, bude pro vás lepší volbou lázeňský rehabilitační pobyt. O něj však musíte požádat svého lékaře, který vám sepíše doporučení. 

V Ensana Hotels sestavujeme individuální programy pro léčbu široké škály zdravotních potíží, které zahrnují:

  • zažívací poruchy,
  • nervovou soustavu,
  • kardiovaskulární potíže,
  • onkologická onemocnění,
  • dýchací cesty,
  • metabolická onemocnění.

Lokalita

Když už víte, o jaký typ pobytu máte zájem, můžete se pustit do výběru lokality. Naše hotely jsou rozmístěné nejen v malebných Mariánských lázních, ale i dalších evropských městech, včetně Budapešti (Maďarsko), Sovaty (Rumunsko), Piešťan (Slovensko) nebo Buxtonu (Spojené Království).

Ať už dáváte přednost klidu lesů a hor, kráse historických měst nebo relaxaci u jezera, v nabídce Ensana Hotels si zaručeně vyberete. Naše nabídka je opravdu pestrá, přičemž zahrnuje jak moderní hotely, tak i tradiční architektonické skvosty. 

Počítat můžete i s vyžitím v okolí. Během volného času můžete navštívit kulturní atrakce, památky nebo se věnovat různým sportovním aktivitám. Vyzkoušejte třeba pěší turistiku, zimní sporty, koupání v bahně, plavání, vyjížďky na lodích, cyklistiku nebo vodní sporty.

Ubytování a zařízení

Ensana Hotels nabízí ubytování v komfortních pokojích a apartmánech se špičkovým vybavením a stylovým designem. Některé naše hotely nadchnou jedinečným secesním stylem, jiné vás ohromí moderním interiérem.

Vybírat přitom můžete z různých kategorií ubytování dle vašich preferencí a rozpočtu. Ve většině hotelů jsou k dispozici jednolůžkové i dvoulůžkové pokoje. Pokud chcete ušetřit, můžete si rezervovat standardní pokoj. Pro náročnější jsou k dispozici i luxusní apartmány. 

Většina pokojů v našich hotelech nabízí:

  • TV s plochou obrazovkou, 
  • satelitní kanály, 
  • rádio,
  • telefon,
  • klimatizaci,
  • Wi-Fi,
  • ústřední vytápění.

Konkrétní vybavení se liší jak podle hotelu, tak i typu pokoje. Hotely jsou vybavené vlastním wellness centrem s bazény, saunami, posilovnou a vířivkami.

Dostupné balíčky a programy

Ensana Hotels nabízí širokou škálu lázeňských balíčků a programů, které jsou navrženy tak, aby uspokojily individuální potřeby a přání klientů. Vybírat můžete z variant zaměřených na relaxaci, wellness, detoxikaci, rehabilitaci, krásu či jinou oblast, která vás zrovna trápí. 

Připravené pro vás máme i speciální programy pro páry či rodiny s dětmi. Váš lázeňský balíček si můžete sami zkombinovat z dostupných procedur. Některé z nich jsou volně dostupné, jiné si můžete zakoupit až po konzultaci s naším lázeňským lékařem.

Mezi oblíbené wellness procedury patří například:

  • akupunktura,
  • hydromasáže,
  • minerální koupele s přírodním CO2,
  • aroma masáže,
  • masáže břečťanem nebo lávovými kameny.

Chcete-li shodit pár přebytečných kil, máme pro vás v nabídce také redukční programy. Obvykle trvají tři měsíce, a pokud se vám osvědčí, můžete vyzkoušet i druhé tříměsíční kolo. 

Cenová dostupnost

Lázeňský pobyt nemusí být finančně náročný. U nás v Ensana Hotels najdete pobyty v různých cenových relacích. Můžete si tak dopřát odpočinek, i když máte menší rozpočet. Celková cena se odvíjí především od typu ubytování a obsažených procedur

Pokud chcete ušetřit, využijte sezónní slevy či speciální akce. Také se u nás můžete zaregistrovat do věrnostního programu, se kterým získáte přístup k exkluzivním nabídkám, benefitům a i již zmíněným slevám.

Recenze a doporučení

Před výběrem lázní se vyplatí pročíst recenze a hodnocení od předchozích hostů. Získáte tak cenný náhled na kvalitu služeb, ubytování, stravování a celkovou atmosféru daného hotelu. Nejprve projděte Google recenze, ale myslete na to, že nemusí být vždy zcela důvěryhodné. Podívejte se i na cestovatelské portály a případně i sociální sítě.

Jak se na lázeňský pobyt připravit?

Na lázeňský pobyt je třeba se dopředu připravit stejně jako třeba na dovolenou. Pojďme se podívat, co vše by vám před odjezdem nemělo uniknout.

Co si vzít s sebou?

Základem vašeho lázeňského šatníku by měly být plavky, a to ideálně alespoň dvoje, abyste měli jedny vždy suché a připravené k použití. Využijete je nejen na procedury ve vodě, ale také do bazénu či vířivky.

Kromě toho si nezapomeňte zabalit dostatek pohodlného oblečení. Nejedete na módní přehlídku, takže si vystačíte s volnějšími kalhotami, tričkem, mikinou a pohodlnou obuví, ve které se budete cítit příjemně a uvolněně po celý den. 

Patříte-li mezi aktivní jedince a plánujete během pobytu navštěvovat fitness centrum, nezapomeňte si přibalit sportovní oblečení a obuv. Pro větší komfort si přibalte župan a pantofle a nezapomeňte ani na knihu nebo časopis pro volný čas.

Očekávání vs. realita

Lidé často vnímají lázeňské pobyty jako zázračný lék na všechny neduhy. I když lázeňské procedury v kombinaci se změnou prostředí mohou mít na váš fyzický stav a psychiku blahodárný vliv, je třeba mít realistická očekávání.

Mnohem lepší je tuto zkušenost vnímat jako investici do dlouhodobé péče o vaše zdraví. Můžete tak dosáhnout úlevy od bolesti, zmírnění některých příznaků či zlepšení vaší kondice. Ve zkratce tedy nečekejte, že někdo mávne kouzelným proutkem a vy se rázem vyléčíte.

Pokud k nám zavítáte s cílem absolvovat rehabilitační program, počítejte s tím, že váš režim bude o trochu striktnější než u klasického wellness pobytu. Našim cílem je dosáhnout co nejlepších výsledků, takže není čas ztrácet čas. 

Ať už se pro lázeňský pobyt u nás v Ensana Hotels rozhodnete z jakéhokoliv důvodu, věříme, že si ho užijete naplno a načerpáte energii. A pokud si nevíte rady s výběrem vhodného programu, obraťte se na naši klientskou podporu.

Více novinek

August 5, 2024

Jak uplatnit nárok na opakovaný lázeňský pobyt?

Chtěli byste znovu vyrazit do lázní? Zjistěte s námi, zda máte nárok na opakovaný lázeňský pobyt hrazený pojišťovnou a jak o něj můžete zažádat.
August 5, 2024

Léčivé prameny v Mariánských Lázních – co dokážou nabídnout?

Objevte tajemství léčivých pramenů v srdci Mariánských Lázní. Vybírat můžete z desítek minerálních pramenů, které využívají i naše Ensana Hotels.

Otázky

Obraťte se na nás s jakýmikoli dotazy ohledně našich hotelů Ensana nebo služeb. Otázky a odpovědi týkající se našeho věrnostního programu naleznete zde.
Zeptat se

Rezervace

Naše nejlepší nabídky si můžete rezervovat zde. Pokud se chcete připojit k našemu věrnostnímu programu a získat další slevy, výhody nebo chcete jen dostávat aktuální informace o všech novinkách, klikněte zde.
Rezervovat nyní

Poptávky

Zašlete nám svou poptávku, abychom pro vás mohli připravit nejlepší možnou nabídku. Rádi vám poskytneme další informace, které jste na našich webových stránkách nenašli.
Odeslat poptávku