Garance nejlepší ceny!
Zavřít

July 30, 2024

Jak mohou být lázně nápomocné po rakovině prsu?

Kdo si prošel léčbou rakoviny prsu, ten ví, že se jedná o extrémně náročný proces nejen pro tělo, ale i mysl. Po jím ukončení byste si proto měly naordinovat zasloužený odpočinek a celkovou regeneraci. V našich lázních Ensana Hotels vám s rekonvalescencí pomůžeme skrze individuálně nastavený rehabilitační program. Jaké benefity můžete očekávat?

Význam lázeňského léčení po rakovině prsu

Po ukončení léčby rakoviny prsu je důležitá komplexní rekonvalescence, kdy se zaměříte jak na své fyzické, tak i psychické zdraví. S obojím vám dokáže pomoci lázeňský pobyt v jednom z našich hotelů.

Rekonvalescence a návrat do kondice

Po prodělání léčby bývá lidské tělo velmi oslabené. S trochou trpělivosti a snahy se však můžete vrátit zpět do kondice. Naši zkušení fyzioterapeuté pro vás sestaví individuální cvičební a rehabilitační plán. 

S jeho pomocí vám pomohou obnovit rozsah pohybu, posílit oslabené svaly a zlepšit vaši celkovou mobilitu. Součástí jsou také indoorové i outdoorové aktivity a navržení takového jídelníčku, který podpoří vaši regeneraci a zároveň je chutný a dlouhodobě udržitelný. 

Nechceme vám jen jednorázově poskytnout kvalitní služby, ale ukázat vám životní styl, díky kterému se budete cítit svěže, energicky a zároveň maximálně podpoříte vaše celkové zotavení.

Psychologická podpora

Léčba rakoviny prsu zanechává stopy nejen na těle, ale i na duši. Proto při našich pobytech věnujeme pozornost i vaší psychické pohodě. Klidné prostředí lázní, relaxační procedury, skupinové terapie a wellness aktivity vám pomohou uvolnit se a zbavit se stresu a napětí.

Navíc si na chvíli oddechnete od každodenního ruchu a budete se moci konečně zaměřit pouze na sebe. Získáte také prostor sdílet své pocity a zkušenosti s ostatními ženami, které si prošly podobnou situací, a poskytnout si vzájemné pochopení.

Služby a procedury nabízené v Ensana Hotels

U nás v Ensana Hotels nabízíme širokou škálu služeb a procedur, které jsou navrženy tak, aby odpovídaly potřebám žen po léčbě rakoviny prsu. Výběr procedur se odvíjí od výsledků vstupní prohlídky a doporučení lázeňského lékaře. Náš tým zkušených fyzioterapeutů, masérů, psychologů a dietologů se pak postará o zbytek.

Uhličité koupele 

Koupele využívají přírodní léčivé účinky oxidu uhličitého, který se vstřebává kůží a zlepšuje prokrvení, uvolňuje svalové napětí a zmírňuje bolest.

Masáže 

Nabízíme různé druhy masáží, jako jsou například klasické masáže, lymfodrenáže a reflexní terapie. Stejně jako u uhličitých koupelí vám pomohou uvolnit svalové napětí a zlepšit cirkulaci krve. Kromě toho mají pozitivní účinky na lymfu a regeneraci tkání.

Vodoléčba

Zahrnuje vodoléčebné procedury, jako jsou například perličkové koupele, vířivé koupele a skotské střiky. Všechny stimulují krevní oběh, uvolňují svaly a klouby a pomohou vám se zrelaxovat.

Rehabilitační cvičení

Individuální i skupinové cvičení vedené zkušenými fyzioterapeuty je zaměřeno na posílení oslabených svalů, zlepšení koordinace a celkové zlepšení fyzické kondice.

Relaxační techniky 

Jóga, pilates, meditace a dechová cvičení pomáhají uvolnit stres, zklidnit mysl a zlepšit psychickou pohodu.

Bahenní zábaly

V tomto případě jsou využívány léčivé účinky přírodního bahna a rašeliny. Bahenní zábaly se aplikují na specifické části, nebo celé tělo. Pomáhají zmírnit bolesti kloubů a svalů, zlepšují krevní oběh a mají detoxikační účinky.

Dietologické poradenství

Dietolog vám poradí s úpravou jídelníčku tak, aby odpovídal vašim individuálním potřebám a podpořil váš proces rekonvalescence.

Jak vybrat správný lázeňský pobyt v Ensana Hotels?

Výběr ideálního lázeňského pobytu v Ensana Hotels nemusí být tak složitý, jak se na první pohled zdá. Jelikož se jedná o léčebný pobyt, budete potřebovat doporučení od vašeho lékaře. Tím dosáhnete také částečného, nebo celkového proplacení ceny pobytu od zdravotní pojišťovny.

Ještě předtím si ale prohlédněte námi provozované hotely. V České republice působíme v Mariánských Lázních, které vás uchvátí překrásnou krajinou i malebným prostředím tohoto lázeňského města. 

Na výběr máte hned ze sedmi hotelů, které se od sebe liší svým umístěním i architekturou a nabídkou pokojů či apartmánů. Chcete-li zamířit do jednoho z nich, nahlaste svému lékaři, aby do žádosti vyplnil: Léčebné lázně Mariánské Lázně a.s.

Po schválení žádosti se na nás můžete rovnou obrátit a zarezervovat si pobyt. Výběr hotelu je pouze na vás. Stejně tak si můžete stanovit, v jakém pokoji se ubytujete. Za nadstandardní ubytování a stravování si však musíte připlatit. Kromě toho je třeba uhradit takzvanou lázeňskou taxu, která činí 50 Kč/den.

Může se však stát, že vám pojišťovna žádost zamítne. I v takovém případě pro vás máme řešení. Pokud vám nevadí pobyt objednat jako samoplátce, můžete nás kontaktovat a dohodnout se na jeho absolvování v našem hotelu Svoboda.

Jak se na lázeňský pobyt v Ensana Hotels připravit?

Už máte pobyt vybraný a rezervovaný? Tak už vás čeká jen příprava. Během balení věcí myslete na to, že většinu času strávíte v lázeňském prostředí. Nezapomeňte si přibalit pohodlné oblečení pro relaxaci, plavky, župan a pantofle

Vhodná je i sportovní obuv a oblečení pro případné procházky nebo cvičení. Zařízení Ensana Hotels obvykle poskytují ručníky a další hygienické potřeby, ale pro jistotu si ověřte, co vše je v ceně pobytu zahrnuto.

Hlavně nezapomeňte přibalit léky, které pravidelně užíváte, a doplňky stravy, bez kterých se neobejdete –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ informujte o jejich užívání i personál hotelu a lázeňského lékaře. 

Před samotným odjezdem si naplánujte cestu do hotelu. Pojedete-li autem, ověřte si, kde ho můžete zaparkovat. U veřejné dopravy najděte cestu, která vás dostane co možná nejblíže k jednomu z našich hotelů. 

Pokud jedete do Mariánských Lázní poprvé, sepište si seznam míst, která chcete navštívit. Pokud máte zájem také o wellness procedury, připravte si jejich seznam a po ubytování v hotelu si je zarezervujte –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ jejich výběr ale raději konzultujte s lékařem.

Nyní už víte, co vše vám dokáže léčebný pobyt v jednom z našich hotelů nabídnout. Chcete-li si dopřát komplexní péči, která vám pomůže odvrátit alespoň částečně následky náročné léčby, poraďte se se svým lékařem a rezervujte si místo v našich lázních Ensana Hotels.

Více novinek

August 5, 2024

Jak uplatnit nárok na opakovaný lázeňský pobyt?

Chtěli byste znovu vyrazit do lázní? Zjistěte s námi, zda máte nárok na opakovaný lázeňský pobyt hrazený pojišťovnou a jak o něj můžete zažádat.
August 5, 2024

Léčivé prameny v Mariánských Lázních – co dokážou nabídnout?

Objevte tajemství léčivých pramenů v srdci Mariánských Lázní. Vybírat můžete z desítek minerálních pramenů, které využívají i naše Ensana Hotels.

Otázky

Obraťte se na nás s jakýmikoli dotazy ohledně našich hotelů Ensana nebo služeb. Otázky a odpovědi týkající se našeho věrnostního programu naleznete zde.
Zeptat se

Rezervace

Naše nejlepší nabídky si můžete rezervovat zde. Pokud se chcete připojit k našemu věrnostnímu programu a získat další slevy, výhody nebo chcete jen dostávat aktuální informace o všech novinkách, klikněte zde.
Rezervovat nyní

Poptávky

Zašlete nám svou poptávku, abychom pro vás mohli připravit nejlepší možnou nabídku. Rádi vám poskytneme další informace, které jste na našich webových stránkách nenašli.
Odeslat poptávku