Garance nejlepší ceny!
Zavřít

August 5, 2024

Lázně pro alergiky: Co vše vám nabízí pobyty v Ensana Hotels?

Trápí vás alergie a hledáte úlevu od nepříjemných symptomů, jako je rýma, kašel nebo jiné problémy? Pak byste si měli dopřát lázeňskou léčbu v jednom ze zařízení Ensana Hotels. Díky komplexní péči můžete zmírnit příznaky alergie, posílit imunitu a zlepšit svou kondici. Co vše zahrnuje lázeňský pobyt pro alergiky a kdy vám ho uhradí pojišťovna?

Lázeňské služby pro alergiky v Ensana Hotels

V Ensana Hotels se specializujeme na širokou škálu zdravotních problémů, včetně alergií. Ty mohou mít celou řadu podob od otravné rýmy až po dechové obtíže. Ať už jsou vaše symptomy jakékoliv, uděláme maximum proto, abychom našli způsob, jak vám ulevit. 

Specializované procedury a léčebné postupy

V Ensana Hotels věříme v sílu přírody a její blahodárné účinky na lidské zdraví. Kromě ověřených moderních metod do vašeho plánu zařadíme také procedury založené na využití přírodních léčivých zdrojů, jako jsou minerální vody, bahno či přírodní plyny. 

Inhalace

Inhalace minerální vody či solných roztoků patří mezi tradiční lázeňské procedury, které se osvědčily i při léčbě alergií. Během inhalace se drobné částečky minerální vody nebo solného roztoku dostávají do dýchacích cest.

Tímto způsobem usnadňují dýchání, zvlhčují sliznice, uvolňují hleny a působí protizánětlivě. Hodí se zejména pro klienty, kteří trpí astmatem a alergickou rýmou.

Bahenní zábaly

Bahenní zábaly jsou oblíbenou lázeňskou procedurou, která má blahodárné účinky na pokožku i celý organismus. Bahno bohaté na minerály a stopové prvky se nanáší na pokožku v teplé formě, čímž dochází k prohřátí tkání, uvolnění svalů a stimulaci krevního oběhu. Bahno zároveň z těla absorbuje toxiny a dodává pokožce potřebnou hydrataci a výživu

Koupele s minerální vodou

Koupele v minerálních vodách patří mezi nejoblíbenější a nejúčinnější lázeňské procedury. Minerální vody obsahují vysoké koncentrace minerálů a stopových prvků, které se vstřebávají do těla přes pokožku a mají blahodárné účinky na celý organismus. 

Vedle toho uvolňují svalové napětí, zmírňují bolesti kloubů, zlepšují prokrvení a posilují imunitní systém. Pro alergiky jsou vhodné zejména koupele v minerálních vodách s vysokým obsahem síry, které mají protizánětlivé a antibakteriální účinky.

Hydroterapie

Hydroterapie neboli vodoléčba využívá sílu vody k léčbě a prevenci různých zdravotních potíží. Vodoléčebné procedury mohou mít různé podoby a zahrnují například střídavé koupele, vířivky, masážní sprchy a podvodní masáže. 

Podle odborníků hydroterapie

  • zlepšuje prokrvení, 
  • posiluje imunitní systém, 
  • uvolňuje svalové napětí,
  • má relaxační účinky. 

Klimatoterapie

Poslední neméně důležitou procedurou je klimatoterapie. Mariánské Lázně se nově pyšní statusem klimatických lázní, který jim umožňuje plně využít potenciál místního klimatu pro léčebné účely. 

Klimatoterapie, jakožto součást balneologie, využívá k léčbě účinky klimatických faktorů, jako je vzdušná vlhkost, teplota, sluneční záření a atmosférický tlak. Tato léčebná procedura je obzvlášť přínosná pro astmatiky, kteří po pobytu pociťují výraznou úlevu.

Čistý vzduch, procházky upravenými lázeňskými trasami a speciálně navržené aktivity jako „Shinrin-Yoku“ (léčba lesem) pomáhají zlepšovat dýchání a celkovou kondici. Léčba je přitom doplněna také o pravidelná dechová cvičení.

Výhody lázeňského léčení pro alergiky

Lázeňská léčba u nás necílí pouze na zmírnění symptomů, ale usiluje o komplexní zlepšení vašeho zdravotního stavu. 

V mnohých případech se nám podaří

  • snížit intenzitu a frekvenci alergických reakcí, 
  • docílit uvolnění dýchacích cest, 
  • dosáhnout zklidnění podrážděné pokožky,
  • celkově posílit organismus. 

Výsledek se samozřejmě odvíjí od vašeho zdravotního stavu a síly alergie. Imunitní systém je hlavním činitelem všech alergických projevů, a proto mu po celou dobu pobytu věnujeme pozornost. Díky tomu bude vaše tělo odolnější vůči alergenům a nebude na ně muset při dalším kontaktu přehnaně reagovat.

V neposlední řadě má pobyt v lázních pozitivní vliv i na vaši psychiku. I když se to tak nemusí zdát, stres a přebytečné napětí mohou alergické reakce zhoršovat. U nás si můžete dopřát klid, zrelaxovat se a vrátit se do psychické pohody.

Krytí nákladů na léčbu

Pokud máte zájem o náš lázeňský pobyt, určitě vás zajímá i jeho cena. Hned na začátku pro vás máme dobrou zprávu, v některých případech si můžete dopřát léčebný program téměř zadarmo.

Možnosti financování

Lázeňskou léčbu alergií nemusíte hradit vždy jen z vlastní kapsy. V některých případech se na úhradě podílí i vaše zdravotní pojišťovna. Pro získání příspěvku na lázeňskou péči je nutné splnit určité podmínky, které se liší podle typu pojišťovny a závažnosti vašeho zdravotního stavu. 

Základem je doporučení od vašeho ošetřujícího lékaře či alergologa, které obsahuje diagnózu, zdůvodnění nutnosti lázeňské léčby a návrh procedur. Pokud už víte, že chcete pobyt absolvovat u nás v Ensana Hotels, řekněte lékaři, aby do žádosti připsal název naší společnosti – Léčebné lázně Mariánské Lázně a.s.

S tímto doporučením a žádostí o lázeňskou péči se obraťte na zdravotní pojišťovnu, která váš nárok na příspěvek posoudí. Odsouhlasena vám může být buď kompletní, nebo částečná úhrada léčebného pobytu.

Pokud máte štěstí a pojišťovna za vás uhradí celý pobyt, počítejte s tím, že ani tak není zcela zadarmo. V průběhu léčby totiž musíte platit takzvanou lázeňskou taxu, která činí 50 Kč za den. Rozhodnete-li se ubytovat v nadstandardním pokoji nebo máte chuť na kulinářské speciality, i za ně si budete muset připlatit –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ to samé platí pro doplňkové procedury.

Každopádně se může stát, že pojišťovna vaši žádost smete ze stolu. V takovou chvíli můžete pobyt v našich hotelech absolvovat pouze jako samoplátce. Máte-li o tuto možnost zájem, neváhejte se na nás obrátit. V průběhu roku pro vás máme připravené různé slevové akce, díky kterým můžete ušetřit nemalé částky.

Jak si zarezervovat lázeňskou péči?

Rezervace lázeňského pobytu v Ensana Hotels je snadnější, než si možná myslíte. Pokud máte potvrzenou žádost od pojišťovny, můžete si sami vybrat, ve kterém z našich hotelů se rozhodnete ubytovat –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ momentálně jich v Mariánských Lázních provozujeme sedm.

Obraťte se na nás a rezervujte si konkrétní datum pobytu. Kontaktovat nás můžete nejen telefonicky, ale i přes e-mail. Společně doladíme všechny detaily a naplánujeme váš pobyt do posledního puntíku. 

Pomůžeme vám s výběrem pokoje, stravování a upozorníme vás na alternativní řešení, za která si můžete připlatit. Myslete ale na to, že nástupní termín je závazný a můžete ho změnit pouze ve velmi závažných případech.

Lokality a hotely v síti Ensana, které se specializují na léčbu alergií

Jak jsme už zmínili, Ensana Hotels provozují hned několik hotelů v Mariánských lázních

Vybírat můžete například z hotelů:

  • Butterfly –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ zaujme moderním designem s uměleckým nádechem, přičemž se pyšní širokou škálou zdravotních služeb. Unikátní je zdejší Ferdinandův pramen s vysokým obsahem síranů, který se využívá nejen k léčbě kožních onemocnění.
  • Centrální Lázně –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ propojuje bohatou lázeňskou tradici s moderním komfortem. Nabízí ideální kombinaci pro péči o vaše fyzické, ale i duševní zdraví.
  • Hvězda –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ spojuje historickou architekturu s moderním designem a nadstandardními službami. Může se pochlubit největším hotelovým bazénem ve městě, přičemž poskytuje špičkové lékařské zázemí.
  • Pacifik –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ zaujme svou secesní architekturou a interiérem s námořní tématikou. Kromě toho se může pyšnit čtyřmi hvězdičkami a špičkovým lázeňským centrem.
  • Svoboda –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ s tříhvězdičkovým standardem láká na kombinaci historické architektury, široké škály zdravotních a lázeňských služeb a klidné polohy v centru lázeňského parku.
  • Vltava –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ rovněž s tříhvězdičkovým standardem, poskytuje kvalitní služby a procedury. Navíc se nachází v klidném prostředí s krásným výhledem na město.

Bez ohledu na to, který z našich hotelů si vyberete, počítejte s tím, že pro vás připravíme léčebný program šitý na míru vašim očekáváním i potřebám

Dosáhnete nejen úlevy od některých projevů alergie, ale také nastartujete celkový proces regenerace vašeho organismu. Trápí-li vás alergie, nebojte se a požádejte svého lékaře o doporučení lázeňského pobytu.

Více novinek

August 5, 2024

Jak uplatnit nárok na opakovaný lázeňský pobyt?

Chtěli byste znovu vyrazit do lázní? Zjistěte s námi, zda máte nárok na opakovaný lázeňský pobyt hrazený pojišťovnou a jak o něj můžete zažádat.
August 5, 2024

Léčivé prameny v Mariánských Lázních – co dokážou nabídnout?

Objevte tajemství léčivých pramenů v srdci Mariánských Lázní. Vybírat můžete z desítek minerálních pramenů, které využívají i naše Ensana Hotels.

Otázky

Obraťte se na nás s jakýmikoli dotazy ohledně našich hotelů Ensana nebo služeb. Otázky a odpovědi týkající se našeho věrnostního programu naleznete zde.
Zeptat se

Rezervace

Naše nejlepší nabídky si můžete rezervovat zde. Pokud se chcete připojit k našemu věrnostnímu programu a získat další slevy, výhody nebo chcete jen dostávat aktuální informace o všech novinkách, klikněte zde.
Rezervovat nyní

Poptávky

Zašlete nám svou poptávku, abychom pro vás mohli připravit nejlepší možnou nabídku. Rádi vám poskytneme další informace, které jste na našich webových stránkách nenašli.
Odeslat poptávku