Garance nejlepší ceny!
Zavřít

August 5, 2024

Objevte výhody minerálních pramenů a bahenních koupelí v Ensana Hotels

Toužíte po úlevě od bolesti, zdravých kloubech a zářivé pleti? Příroda nám nabízí své poklady v podobě minerálních pramenů a léčivého bahna, jejichž účinky na lidské zdraví jsou známé po staletí. Pojďte se s námi podívat, jaké benefity nabízí minerální prameny či bahenní koupele a s jakými zdravotními problémy vám dokážou pomoci.

Výhody minerálních pramenů a bahenních koupelí

Minerální prameny a bahenní koupele – oba názvy skrývají mnohem více, než by se mohlo na první pohled zdát. Při správném použití mohou mít totiž pozitivní účinky nejen na vaše fyzické zdraví a vzhled, ale i psychiku. 

Zdravotní přínosy

Už po staletí se ví, že minerální vody, které pramení z hlubin země, obsahují cenné minerály a stopové prvky, které mají příznivý vliv na lidské tělo. Konkrétní účinky se ale podle složení daného minerálního pramenu liší. Některé se tak hodí spíše pro detoxikaci organismu, jiné jsou vhodnější pro koupele či inhalaci. 

Minerální vody nachází využití také při revmatismu a bolestech kloubů. K tomuto účelu se hodí minerální koupele s vysokým obsahem vápníku, hořčíku a sodíku. S jejich pomocí lze dosáhnout úlevy od bolesti, zmírnění zánětů či zlepšení pohyblivosti kloubů.

Mezi tradiční lázeňské procedury patří také bahenní zábaly. Léčivé bahno bohaté na minerály a organické látky se zahřívá a poté nanáší na tělo. Pravidelné bahenní zábaly přispívají k:

  • úlevě od bolesti zad a kloubů, 
  • zmírnění zánětlivých procesů v těle,
  • navození pocitu uvolnění,
  • psychické pohodě. 

Bahno zároveň působí detoxikačně, díky čemuž absorbuje toxiny a škodliviny z těla. V kombinaci s minerálními vodami tak zábaly přijdou vhod i při rehabilitaci po úrazech a operacích, jelikož urychlují hojení a zmírňují otoky.

Wellness a relaxace

Dnes je poměrně běžné být neustále pod náporem stresu. Právě proto je důležité si umět odpočinout a na chvíli vypnout. V opačném případě se zbytečně vystavujete riziku vyhoření. Z takových stavů navíc vede velmi dlouhá cesta ven, a tak je logicky mnohem lepší jim předcházet. 

Pro dosažení ideálních výsledků je důležité dopřát péči nejen vaší mysli, ale i tělu. A právě proto do našich wellness pobytů zařazujeme bahenní zábaly a procedury využívající minerální vody. Díky působení vody a hřejivého bahenního zábalu se příjemně uvolníte a dopřejete si čas jenom pro sebe.

Kosmetické výhody

Minerální vody a bahno nejsou jen darem pro naše zdraví, ale i skutečným elixírem krásy. Obsahují totiž bohatý koktejl minerálů a stopových prvků, které pokožku vyživují. Minerální koupele fungují jako jemný peeling, který zbavuje pleť odumřelých buněk a nečistot. 

Zároveň otevírají póry a připravují tak tělo na další procedury. Výsledkem je hebká, projasněná a zářivá pokožka. Péče je následně doplněna i o bahenní zábaly, které lze aplikovat po celém těle, včetně obličeje. 

Díky tomu, že se bahno nanáší zahřáté, se v něm obsažené přírodní látky lépe dostávají do hlubších vrstev pokožky. Podporují tak regeneraci buněk a tvorbu kolagenu, který je odpovědný za pružnost a pevnost pokožky. Bahno zároveň pomáhá předcházet vzniku akné. 

Ensana Hotels a jejich nabídka

Hotely sítě Ensana Hotels vám otevírají dveře do světa výjimečných lázeňských zážitků. Wellness pobyty s námi můžete kromě České republiky absolvovat například na Slovensku, v Maďarsku a Rumunsku nebo třeba ve Velké Británii.

Unikátní lázeňské zážitky v Ensana Hotels

Každá z lázeňských destinací Ensana Hotels nabízí unikátní kombinaci přírodních léčivých zdrojů, tradičních procedur a komfortu. Pojďme se společně podívat, co jednotlivé hotely nabízejí.

Česká republika

V Mariánských lázních provozujeme hned sedm hotelů, které se od sebe liší svou architekturou, vybavením i umístěním. Jedním z těch nejoblíbenějších je hotel Pacifik, který se nachází na konci hlavní třídy Mariánských Lázní.

Zdejší minerální vody, bohaté na oxid uhličitý a minerály, blahodárně působí na dýchací cesty, srdce a cévy. Mezi často navštěvované patří také Hvězda, která vás jistě osloví svou secesní architekturou a uklidňující atmosférou. Hotel má přístup hned k několika pramenům, včetně Lesního a Balbínova pramene.

Slovensko

Slovenskou perlou mezi lázněmi je nepochybně hotel Thermia Palace. Už na první pohled vás ohromí svou majestátností a luxusem. Používané termální sirné bahno je proslulé svými léčivými účinky na pohybový aparát a pokožku.

Rumunsko

Uprostřed malebné přírody karpatských hor se nachází Sovata Ensana Health Spa Hotel obklopený slanými jezery. Zdejší slaná voda a bahno blahodárně působí na pokožku, dýchací cesty a pohybový aparát.

Maďarsko

V Maďarsku Ensana Hotels provozuje několik hotelů v různých lázeňských destinacích. V Hévízu, proslulém svým termálním jezerem, se nachází hotel Thermal Hévíz Spa Hotel

Zdejší léčivá voda a bahno se používají k léčbě revmatických onemocnění a kožních problémů. V Budapešti se nachází hotel Grand Margaret Island Health Spa Hotel, který nabízí širokou škálu wellness a léčebných procedur, během nichž opět využívá termální vody.

Toto je jen malá ochutnávka z bohaté nabídky lázeňských hotelů Ensana. Na našich webových stránkách naleznete detailní informace o všech hotelech a jejich specializovaných programech.

Programy a balíčky

V Ensana Hotels jsme pro vás vytvořili ucelené wellness programy a balíčky, které kombinují blahodárné účinky minerálních vod a bahna s dalšími relaxačními a terapeutickými procedurami. Díky tomuto komplexnímu přístupu z pobytu u nás vymáčknete maximum a dopřejete regeneraci nejen svému tělu, ale i mysli. 

To však neznamená, že byste se museli striktně držet stanoveného programu. Pevně věříme, že klient má právo na individuální přístup, a proto vám přizpůsobíme pobyt tak, aby vám co nejvíce vyhovoval. Zavítat k nám přitom můžete i v páru nebo s celou rodinou.

Vybírat můžete z programů pro:

  • detoxikaci organismu,
  • zmírnění stresu,
  • posílení imunity,
  • zkrášlení pleti.

V případě zájmu si můžete sami vybrat procedury, které u nás chcete vyzkoušet. Po konzultaci s naším lázeňským lékařem můžete kromě masáží a zábalů využít i odbornější procedury, jako je akupunktura nebo třeba laserová terapie. Ať si vyberete jakýkoliv pobyt, budeme se snažit vyjít vám vstříc a najít vhodné řešení, které vám bude vyhovovat. 

Jak jste se mohli přesvědčit, minerální vody a bahno nabízí široké možnosti využití, přičemž je najdete ve všech našich hotelech. Stačí se nám jen ozvat, zarezervovat si termín a můžete se těšit na ničím nerušenou relaxaci a profesionální péči.

Více novinek

August 5, 2024

Jak uplatnit nárok na opakovaný lázeňský pobyt?

Chtěli byste znovu vyrazit do lázní? Zjistěte s námi, zda máte nárok na opakovaný lázeňský pobyt hrazený pojišťovnou a jak o něj můžete zažádat.
August 5, 2024

Léčivé prameny v Mariánských Lázních – co dokážou nabídnout?

Objevte tajemství léčivých pramenů v srdci Mariánských Lázní. Vybírat můžete z desítek minerálních pramenů, které využívají i naše Ensana Hotels.

Otázky

Obraťte se na nás s jakýmikoli dotazy ohledně našich hotelů Ensana nebo služeb. Otázky a odpovědi týkající se našeho věrnostního programu naleznete zde.
Zeptat se

Rezervace

Naše nejlepší nabídky si můžete rezervovat zde. Pokud se chcete připojit k našemu věrnostnímu programu a získat další slevy, výhody nebo chcete jen dostávat aktuální informace o všech novinkách, klikněte zde.
Rezervovat nyní

Poptávky

Zašlete nám svou poptávku, abychom pro vás mohli připravit nejlepší možnou nabídku. Rádi vám poskytneme další informace, které jste na našich webových stránkách nenašli.
Odeslat poptávku