Garance nejlepší ceny!
Zavřít

August 5, 2024

Význam masáží v lázeňských programech: Proč jsou tak oblíbené?

Masáže jsou nedílnou součástí lázeňských programů po celém světě a Ensana Hotels nejsou výjimkou. Nejedná se však jen o luxusní rozmazlování, ale o terapeutickou metodu s prokazatelnými účinky na vaše fyzické i psychické zdraví. Proč jsou tak důležité a při jakých zdravotních potížích vám dokážou pomoci?

Význam masáží v lázeňských programech Ensana

Masáže v Ensana Hotels nejsou pouhým doplňkem lázeňských programů, ale důležitou procedurou, která přináší řadu benefitů. Pojďme se na některé z nich společně podívat.

Zdravotní přínosy masáží

Většina lidí si masáže spojuje pouze s příjemným rozmazlováním. Ve skutečnosti se ale jedná o účinnou terapeutickou techniku, která dokáže pomoci při široké škále zdravotních potíží. Stlačováním, hnětením a třením měkkých tkání totiž dochází k řadě pozitivních změn v organismu.

Jedním z největších benefitů je nepochybně uvolnění svalového napětí a zmírnění bolesti. Pomohou vám také se ztuhlými svaly, k nimž dochází například kvůli stresu, špatnému držení těla či nedostatku pohybu. Vhodné jsou také při rehabilitaci, kdy přispívají ke zmírňování otoků či hojení ran.

Kromě toho masírování svalů zlepšuje jejich prokrvení, což zajišťuje lepší přísun kyslíku a živin a zároveň efektivnější uvolňování látek, které způsobují bolest. To prospívá nejen samotným svalům, ale i celému krevnímu oběhu a lymfatickému systému, čímž dochází k detoxikaci organismu a překvapivě i posilování imunity.

Psychologické a emocionální výhody

Podle dat Světové zdravotnické organizace trpí nějakou formou psychických potíží každý osmý člověk, tedy zhruba miliarda lidí. V České republice je to podle dat NZIP téměř každý 10. člověk, tedy přibližně milion obyvatel.

Správně zvolené masáže mohou být v tomto ohledu velmi nápomocné. Samozřejmě nemůžete očekávat, že pár doteků zajistí, že se zcela zbavíte starostí. Masáže však přispívají k uvolnění stresu a napětí, a tak dokážou navodit pocit klidu a pohody. Jemné doteky a rytmické pohyby maséra stimulují nervová zakončení v kůži a vysílají do mozku signály, které navozují pocit bezpečí. 

Zároveň dochází ke snížení hladiny stresových hormonů, jako je kortizol a adrenalin. Naopak se zvyšuje produkce endorfinů, kterým se pro jejich účinky říká hormony štěstí. Pozitivní vliv masáží pak můžete pocítit i na kvalitě vašeho spánku, který je pro dosažení správného psychického rozpoložení obzvlášť důležitý.

Personalizované masáže pro vaše individuální potřeby

V Ensana Hotels si uvědomujeme, že každý klient je jedinečný a přichází s vlastními potřebami a představami o relaxaci. Proto sázíme na individuální přístup a snažíme se najít řešení, které vám bude příjemné a vašemu zdravotnímu stavu maximálně pomůže. Abychom tohoto cíle dosáhli, máme v nabídce širokou škálu masážních technik.

Před samotnou masáží s vámi terapeut probere váš zdravotní stav, případné potíže a vaše očekávání. Na základě této konzultace vám pak doporučí nejvhodnější masážní techniky a jejich intenzitu přizpůsobí vašim potřebám.

Unikátní přístup k masážím v Ensana Hotels

V Ensana Hotels se snoubí tradice s inovacemi. Naše masáže vycházejí z osvědčených postupů a technik, které obohacujeme o praktiky podložené nejnovějšími výzkumy a trendy v oblasti wellness a regenerace.

Tradiční a inovativní techniky

V Ensana Hotels věříme v sílu doteku a jeho blahodárné účinky na lidské tělo i mysl. Proto námi nabízené masáže vycházejí nejen z tradičních postupů, ale i nejnovějších vědeckých poznatků.

Ať už hledáte úlevu od bolesti, hlubokou relaxaci nebo chcete svému tělu dopřát zaslouženou péči, v naší nabídce si zaručeně vyberete. Základem jsou klasické masáže celého těla, které uvolňují svalové napětí, zlepšují prokrvení a navodí vám pocit harmonie a uvolnění. 

Masáže jsou dostupné i pro jednotlivé partie, jako jsou například záda, šíje či klouby. V naší nabídce najdete i reflexní masáže, které stimulují reflexní body a harmonizují tak celý organismus. Pro ty, kteří touží po hluboké relaxaci těla i mysli, nabízíme aromaterapeutické masáže s využitím esenciálních olejů. Kromě zmíněných technik můžete vybírat například také z:

  • tlakových masáží,
  • masáží břečťanem,
  • detoxikačních masáží,
  • akupresurních masáží,
  • masáží horkými kameny.

Kvalifikovaní terapeuti a odborníci

V Ensana Hotels si zakládáme na vysoké kvalitě poskytovaných služeb. Proto jsou naši maséři zkušení profesionálové s dlouholetou praxí a specializovaným vzděláváním v oblasti masáží a wellness. Nejsou to jen mistři doteku, ale i odborníci na lidské tělo a jeho potřeby.

Naši terapeuti vám dopřejí nezapomenutelný zážitek ušitý vám na míru. Trpíte-li například onemocněním, které vás v tomto ohledu omezuje, nemusíte se bát. Náš tým najde řešení a vybere masáže, které jsou pro vás bezpečné a prospěšné.

Jak si vybrat správnou masáž v Ensana Hotels?

Pokud se k nám chystáte na wellness pobyt, může být pro vás výběr vhodných masáží trochu náročný. Na úplném začátku popřemýšlejte nad tím, co od masáže očekáváte a jaký je váš momentální zdravotní stav. 

Hledáte úlevu od bolesti zad nebo toužíte po relaxaci? Pak vás jistě zaujmou klasické či reflexní masáže, které prokrví a uvolní postižené místo. Cítíte-li se vystresovaní a vyčerpaní, dopřejte si relaxační masáž celého těla. Vhodnou volbou je například aromaterapeutická masáž s využitím esenciálních olejů.

Jestliže si s výběrem masáže nevíte rady, můžete se na nás před příjezdem obrátit a nechat si poradit. Také máte možnost vyčkat až na zahájení pobytu a požádat o již zmíněnou konzultaci s terapeutem. Ostatně některé z našich masáží lze absolvovat až po konzultaci s lázeňským lékařem.

Jak jste se mohli přesvědčit, masáže mají v lázeňské péči velký význam a rozhodně by neměly být opomíjené. Díky svým pozitivním účinkům dokážou účinně doplnit a podpořit ostatní léčebné procedury, které jsou součástí pobytů a léčebných programů v Ensana Hotels.

Více novinek

August 5, 2024

Jak uplatnit nárok na opakovaný lázeňský pobyt?

Chtěli byste znovu vyrazit do lázní? Zjistěte s námi, zda máte nárok na opakovaný lázeňský pobyt hrazený pojišťovnou a jak o něj můžete zažádat.
August 5, 2024

Léčivé prameny v Mariánských Lázních – co dokážou nabídnout?

Objevte tajemství léčivých pramenů v srdci Mariánských Lázní. Vybírat můžete z desítek minerálních pramenů, které využívají i naše Ensana Hotels.

Otázky

Obraťte se na nás s jakýmikoli dotazy ohledně našich hotelů Ensana nebo služeb. Otázky a odpovědi týkající se našeho věrnostního programu naleznete zde.
Zeptat se

Rezervace

Naše nejlepší nabídky si můžete rezervovat zde. Pokud se chcete připojit k našemu věrnostnímu programu a získat další slevy, výhody nebo chcete jen dostávat aktuální informace o všech novinkách, klikněte zde.
Rezervovat nyní

Poptávky

Zašlete nám svou poptávku, abychom pro vás mohli připravit nejlepší možnou nabídku. Rádi vám poskytneme další informace, které jste na našich webových stránkách nenašli.
Odeslat poptávku